Το κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού στα Χανιά θα φιλοξενήσει το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι από τη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του (2004).
Θα αποτελέσει την έδρα της εθνικής ομάδας Χάντμπολ στον αγώνα με την Ολλανδία που θα γίνει στις 9 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μία εθνική ομάδα ανδρών, από οποιοδήποτε άθλημα, θα δώσει επίσημο αγώνα στην πόλη της Κρήτης.

Έτσι τα μέλη της εθνικής Ολλανδίας και οι φίλαθλοι που ενδεχομένως ακολουθήσουν την αποστολή των «οράνιε» θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν και να επισκεφτούν τα Χανιά αποτελώντας έτσι μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης όταν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Στόχος της εθνικής μας δεν είναι μόνο τη νίκη αλλά και μια καλή διαφορά ενόψει του επαναληπτικού της 12ης Μαρτίου στην Ολλανδία.

Μάλιστα θεωρείται πολύ πιθανό σε αυτό το ματς να ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο ο Νίκος Κοκολοδημητράκης ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει αναδείξει το Χανιώτικο χάντμπολ.

Διευθετήθηκαν οργανωτικά και τεχνικά θέματα

Εν τω μεταξύ, ενόψει του αγώνα με την Ολλανδία συναντήσεις με τοπικούς φορείς των Χανίων είχαν σήμερα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Συγκεκριμένα το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Δημήτρης Σταυρακάκης και ο συντονιστής των εθνικών ομάδων, Δημήτρης Πολύζος, πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς της πόλης.

Οι εκπρόσωποι της ΟΧΕ επισκέφθηκαν το ΔΑΚ Κλαδισού και συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Πλατανιά, Νίκο Δασκαλάκη, καθώς και με τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Χειροσφαίρισης Κρήτης, Μανώλη Φάσουρα, και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα Χανίων, Νότη Ψυλλάκη. Συζητήθηκαν οργανωτικά και τεχνικά θέματα που αφορούν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα, ενώ οι τοπικοί φορείς δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν τη διοργάνωση.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με τη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων, του Δήμου Πλατανιά Χανίων και της Τοπικής Επιτροπής Χειροσφαίρισης Κρήτης, ενώ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-1.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook