Κανονικά, τελικά, θα αναχωρήσουν τα πλοία της NEL από τον Πειραιά και το Λαύριο, καθώς οι διαπραγματεύσεις της ναυτιλιακής εταιρείας με την ΠΝΟ για την καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτεργάτες είχαν αίσιο τέλος.

Το «Κολοσσός» θα αναχώρησει τελικά με κάποια καθυστέρηση για Κω και Ρόδο, ενώ το «Θεόφιλος» πρόκειται να αναχωρήσει στις 19:00.

Ένα ακόμα πλοίο το «Αqua Marina» πρόκειται να αναχωρήσει από το Λαύριο.

Η ΠΝΟ είχε ξεκινήσει κινητοποιήσεις εις βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας που δεν έχει ακόμα καταβάλει τα δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες. Ωστόσο, η εταιρεία συμφώνησε, τελικά, να ρυθμιστεί το θέμα των δεδουλευμένων.

Ήδη από την Τρίτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου με συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία της, διεκδικώντας την καταβολή αναδρομικών και οφειλομένων για τα πληρώματα της εταιρείας, βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπεγράφησαν το 2010 και το 2011.

Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα.

Από την πλευρά της η NEL, αρνούνταν ότι υπάρχει οποιαδήποτε οφειλή της εταιρείας προς τα πληρώματα, ανέφερε ότι θα εφαρμόσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά θα διατηρήσει και το δικαίωμά της να προσφύγει δικαστικά για το θέμα.

Οι συμβάσεις των ναυτεργατών, που προβλέπουν αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011, συμφωνήθηκαν στα τέλη Μαρτίου, μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ΣΕΕΝ, και υπεγράφησαν από τον πρώην υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

Η ΝEL στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπεγράφησαν από την ισχνή μειοψηφία της εργοδοσίας και επεβλήθησαν στις υπόλοιπες εταιρείες διά της βίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook