Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των προετοιμασιών της G20 στις Κάννες, στον απόηχο της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα.

Νέα «μίνι σύνοδος» των Ευρωπαίων ηγετών και των ευρωπαϊκών οργάνων προγραμματίστηκε επίσης για το πρωί της Πέμπτης, στην οποία θα πάρουν μέρος Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι, Θαπατέρο και αντιπρόσωποι της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στη συνάντηση, σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία, ενδέχεται να πάρει μέρος και αντιπρόσωπος του ΔΝΤ.

Η συνάντηση το πρωί της Πέμπτης γίνεται σε συνέχεια της συνάντησης της «μίνι συνόδου» το απόγευμα της Τετάρτης, στην οποία δεν είχε συμμετάσχει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αυστηρότατο ήταν το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που τόνισε το απόγευμα πως οι «17» της Ευρωζώνης «πήραν όλοι μαζί τις αποφάσεις (της 27ης Οκτωβρίου) και δεν θα δεχθούμε καμία υπαναχώρηση».

Παράλληλα, πηγές από το ΔΝΤ αλλά και από την Ευρωζώνη δείχνουν στην κατεύθυνση «παγώματος» της εκταμίευσης της επόμενης δόσης μέχρι την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Αποφασιστική εφαρμογή της συμφωνίας ζητά η Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να εφαρμόσουν «με αποφασιστικότητα» τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, παρά τα «εμπόδια».

«Αυτό που μετρά είναι η αποφασιστικότητα και η σταθερότητα των Ευρωπαίων εταίρων να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αναμφισβήτητα θα υπάρξουν» ανέφερε η Λαγκάρντ .

«Φυσικά υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο, κάποιες φορές μεγάλα» παραδέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως «σπάνια» έχει δει «τέτοια αποφασιστικότητα για συντονισμένη δράση».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook