Στη γραμμή «Μερκοζί» αλλά με σε ήπιους τόνους, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως πριν το δημοψήφισμα, η Ελλάδα δε θα δει ούτε... cent από την 6η δόση.

Όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, έτσι και η Κριστίν Λαγκάρντ συνέδεσε τη συνέχιση του δανεισμού της Ελλάδας και την εκταμίευση της 6ης δόσης του πρώτου δανείου με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει. Και όταν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε θα ανάψει το «πράσινο φως» για τα 8 δισ.

«Όταν ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα και αρθούν όλες οι αβεβαιότητες θα κάνω την εισήγησή μου στο διοικητικό συμβούλιο για την 6η δόση του δανείου στήριξης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας», τόνισε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον.

Η μοναδική... διαφοροποίηση της Κριστίν Λαγκάρντ από Μέρκελ και Σαρκοζί ήταν να εκφράσει την ικανοποίησή της για τις διευκρινίσεις του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το δημοψήφισμα.

«Χαιρετίζω την δήλωση του πρωθυπουργού ότι το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου», υπογράμμισε η Λαγκάρντ.