Τα αποτελέσματα των ανασκαφικών εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας, αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 9-10 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σταύρου Μπένου στο Δήμο Γόρτυνας αλλά και της πραγματοποίησης ειδικής εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, που θα έχει ως θέμα το ιστορικό μνημείο.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης θα υποδεχτεί στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρο Μπένο, προκειμένου ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις αναφορικά με το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας, ενώ κατόπιν θα επισκεφτούν μαζί το χώρο όπου γίνονται οι ανασκαφές. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί σχετική ημερίδα στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς το εν λόγο σχολικό συγκρότημα έχει «υιοθετήσει» το αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν ομιλίες από διακεκριμένους αρχαιολόγους όπως την Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Αθανασία Κάντα, τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρο Μπένο. Επίσης στο βήμα θα ανέβουν οι αρχαιολόγοι που επιχειρούν τις ανασκαφές στην Αρχαία Γόρτυνα, (Ανδρέας Λυριτζής, Μαρία Νικολούδη, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Μαρία Σηφάκη), για να καταθέσουν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και για να αναφερθούν στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως.

Το Πρόγραμμα

Τετάρτη 9/11

10.30 π.μ.  Συνάντηση Δημάρχου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη, με τον Σταύρο Μπένο στο Δημαρχείο Αγίων Δέκα

11.00 π.μ.  Επίσκεψη από κοινού στο αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας

Πέμπτη 10/11

09.00 -10 π.μ.  Εκδήλωση στ0 Αμφιθέατρο Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου

Ομιλητές :

κα Ελένη Νικολιδάκη, καθηγήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου: «Η υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου»

κα Αθανασία Κάντα, Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων και οι αρχαιολόγοι της ΚΓ’Εφορείας  Αρχαιοτήτων κ.κ. Ανδρέας Λυριντζής, Μαρία Νικολούδη, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Μαρία Σηφάκη:  « Η μαγεία της αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου Γόρτυνας\”

κ. Πέτρος Θέμελης, ομότ. Καθηγητής Αρχαιολογίας: «Οι εντυπώσεις μου από τα πρώτα βήματα της αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας»

κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ: «Αρχαίο θέατρο Γόρτυνας: Ένα μνημείο που αξίζει τη φροντίδα μας»

18 μ.μ.  Εκδήλωση με θέμα: Η ώρα των πολιτών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας

Ομιλητές:

κα Αγγελική Ζαχαράτου, υπεύθυνη Σχολικών Προγραμμάτων Διεύθυνσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου:  «Η εκπαιδευτική κοινότητα πρωτοπόρος στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας»

κ. Πέτρος Θέμελης, ομότ. Καθηγητής Αρχαιολογίας: «Οι εντυπώσεις μου από τα πρώτα βήματα της αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας»κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ : «Αρχαίο θέατρο Γόρτυνας: Ένα μνημείο που αξίζει τη φροντίδα μας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook