\”Δε φεύγω, ρίχτε με\”, είπε σε υπουργούς πριν από λίγα λεπτά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η δήλωσή αυτή έρχεται σε συνέχεια της άποψης που διατύπωσε η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κυρία ΡΕγγίνα Βάρτζελη στο protothema.gr ότι ο κ. Παπανδρέου ούτε παραιτήθηκε, ούτε προτίθεται να παραιτηθεί.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει το protothema.gr, υπουργοί είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν την παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την θέση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό έγινε σαφές απ\’ όσα είπαν υπουργοί σε συνομιλητές τους πριν την έναρξη της δραματικής συνεδρίασης.

 Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου δεν δεχθεί να αποχωρήσει, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να θέσουν θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ολοκήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

 Εκτιμήσεις πολιτικών είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι η γραμμή του πρωθυπουργού θεωρείται αδιέξοδη. \”Δε φεύγω, ρίχτε με\”, είπε ο κ. Παπανδρέου σε υπουργούς με τους οποίους συνομίλησε πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα σηκώσουν το γάντι.

\”Να σώσουμε ό,τι σώζεται\”, είπε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο ερώτημα τι θα πράξει ο κ. Παπανδρέου ο κ. Λοβέρδος απάντησε : \”Αυτό είναι θέμα των συλλογικών οργάνων\”, τοποθέτηση που παραπέμπει ήδη σε έναρξη της διαδικασίας ανοικτής αμφισβήτησης του κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook