Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο, ανέφεραν πηγές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Reuters.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη δήλωσε στο Reuters ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί και δεν σκοπεύει να το κάνει.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η έναρξη του κρίσιμου Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου κορυφαίοι υπουργοί αναμένεται να ζητήσουν από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επανεξετάσει την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ανδρέα Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος φαίνεται να προσχωρεί στην ομάδα των τριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μόσιαλος δεν κλήθηκε το πρωί στον «πρωινό καφέ» των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Οι «4», κατά πληροφορίες, θα κάνουν παρέμβαση στο Υπουργικό, λέγοντας ότι αυτό που προέχει είναι να μην γίνει το δημοψήφισμα.

Πάντως, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ρήξη του κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τα ξημερώματα, μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα επιστρέφοντας από τις Κάννες, δήλωσε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε δηλώσεις τους υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να διασφαλιστεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, καθώς και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Πολλές είναι και οι φωνές που ζητούν σπό τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών με μεταβατική κυβέρνηση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook