Το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα περί δημοψηφίσματος.

«Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης είναι αναπόφευκτη και πρέπει να διασφαλιστεί» τονίζει, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ΝΔ διατηρεί τις διαφωνίες της με τα μέτρα πολιτικής που εφαρμόζονται.

«Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς.»
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.

«Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί \’εκκρεμότητα\’ για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας.»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
«Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του. Η ΝΔ είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook