Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλ.Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τις τιμές των εισιτηρίων και των διοδίων. Ο Γ.Παπανδρέου κατηγόρησε τα κόμματα της Αριστεράς -και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία και τη ΝΔ ότι «κλείνει το μάτι» στο κίνημα «Δεν πληρώνω». «Μιλάτε εσείς για ανομία, όταν η Βουλή συγκάλυψε το σκάνδαλο της Siemens», απάντησε ο Αλ.Τσίπρας. Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της τροπολογίας Ρέππα προανήγγειλε, μέσω του Βήμα 99,5, ο Βασ.Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού της κίνησης «Δεν πληρώνω».

Απαντώντας στην ερώτηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος των αστικών συγκοινωνιών. Πρέπει να σώσουμε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, μειώνοντας τα ελλείμματα και τις σπατάλες. Δυστυχώς, είπε ο πρωθυπουργός, η αύξηση των εισιτηρίων είναι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν.

Αναφερόμενος στις συμβάσεις για την κατασκευή πέντε αυτοκινητοδρόμων, ο Γ.Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τη ΝΔ, πως πρόκειται για κακές συμβάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί για να σώσει τα έργα.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς πως παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία. «Έχετε λαθεμένη αντίληψη. Νομίζετε πως η ανομία βοηθά τον λαό» σημείωσε ο πρωθυπουργός. τονίζοντας ότι «αυτή την ανομία πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός».

«Σκεφτείτε πώς διαπαιδαγωγείτε τους δικούς σας ανθρώπους» είπε, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι «κλείνει το μάτι» σε όσους συμμετέχουν στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο με τα κόμματα αλλά και τους φορείς των περιοχών όπου κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι, ώστε να διαπιστωθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «προβλέψιμη αλλά και προκλητική» την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Μιλάτε εσείς για ανομία, όταν η Βουλή συγκάλυψε το σκάνδαλο της Siemens, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι και εκείνο είχε υπερψηφίσει ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις συμβάσεις για την κατασκευή των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

«Η κοινωνική ανυπακοή απέναντι στην αυθαιρεσία είναι κοινωνικό δικαίωμα. Τζαμπατζήδες είναι όσοι τα χρόνια της ανάπτυξης έφαγαν το καταπέτασμα» τόνισε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook