Είναι 50 ετών. Διευθυντικό στέλεχος της πολυεθνικής Siemens Healthcare. Έχει σύζυγο οφθαλμίατρο και είναι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα της Αμερικής.

Η Μαίρη Κλερ Ορένικ ανακηρύχθηκε «ευτυχέστερη γυναίκα της Αμερικής». Ο σύζυγος της όταν εκείνη στα 33 της δήλωσε έτοιμη να αποκτήσει παιδί (ο γιος της είναι σήμερα 17 ετών) εκείνος προσφέρθηκε να μαγειρεύει, να πλένει τα ρούχα και να κάνει τα ψώνια ώστε να της επιτρέψει να συνδυάσει παιδί και εργασία.
 
Στην εφημερίδα «\"\"USA Today», η οποία της απένειμε τον τίτλο της «ευτυχέστερης γυναίκας της Αμερικής», η Μαίρη Κλερ Ορένικ αποκαλύπτει την απλή συνταγή για την ευτυχία της: «Να εργάζεσαι στο σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα. Να μη χρειάζεται να κάνεις διαδρομή μεγαλύτερη των δέκα λεπτών για να πας στη δουλειά σου. Να δειπνείς κάθε βράδυ με την οικογένειά σου. Να μην απαρνηθείς τη βραδινή βόλτα με τον σύζυγο».

Η ιστορία της έρχεται σε αντίθεση με όλες τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι γυναίκες άνω των 45 ετών είναι πολύ πιο δυστυχείς από τους άνδρες συνομηλίκους τους και επιπλέον κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα – για την ακρίβεια, 1,2 εκατ. λιγότερα στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, με ίδιους τίτλους σπουδών και ίδια καθήκοντα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Healthways Science Research, εταιρείας που έχει συμπράξει με το ινστιτούτο Γκάλοπ για να κάνει μετρήσεις σχετικά με τις συμπεριφορές των Αμερικανών.

\"\"

«Οι γυναίκες δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο οι άνδρες στη διαπραγμάτευση της αμοιβής τους», υποστηρίζει η Ορένικ, η οποία παραδέχθηκε πως είχε κάνει «το ίδιο λάθος» στα 28 της. «Μεγάλωσα στο Γουισκόνσιν, όπου δεν είναι καθωσπρέπει να μιλάει κανείς για χρήματα», λέει. «Το 1989 ήμουν απλώς ευγνώμων που μου προσέφεραν δουλειά». Τα επόμενα πέντε χρόνια χρειάστηκε να δουλεύει διπλά από ό,τι άνδρες συνάδελφοί της («ακόμη και 80 ώρες την εβδομάδα») για να δείξει ότι βρίσκεται στο ύψος της εμπιστοσύνης που της έδειξαν.
«Κλειδί» για την εργασιακή ευτυχία της ήταν οι προϊστάμενοί της. «Οφείλω πάρα πολλά στη σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας με τους ανωτέρους μου», λέει. «Δεν θα βρισκόμουν ποτέ εδώ όπου βρίσκομαι χωρίς εκείνους». Πρόσφατα, όταν μια σημαντική σύσκεψη συνέπιπτε την ίδια ημέρα με ένα διεθνές τουρνουά βόλεϊ στο οποίο συμμετείχε η ομάδα του γιου της, ο διευθυντής της Siemens την κάλεσε στο γραφείο του και της είπε: «Μαίρη Κλερ, πήγαινε στον γιο σου». Οι περισσότεροι προϊστάμενοι θα είχαν κάνει το αντίθετο.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 

Μια νέα μελέτη του Center for Work-Life Policy φέρει τον τίτλο «The Sponsor Effect» (Η επίδραση του σπόνσορα).

«Ενώ ο μέντορας περιορίζεται σε συμβουλές, ο σπόνσορας χρησιμοποιεί την επιρροή του για να σε στηρίξει, σε συστήνει σε ανθρώπους με εξουσία και σε προωθεί», εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Σύλβια Αν Χιούλιτ. «Στη διάρκεια της καριέρας μου, είχα πολλούς σπόνσορες», λέει η Μαίρη Κλερ, «όλοι τους ήταν αλτρουιστές και η βοήθειά τους άλλαξε τη ζωή μου.

 
(newsit)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook