Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα σε οχηματαγωγό με 1.230 επιβάτες στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για έναν Ιορδανό, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα για να γλιτώσει από τις φλόγες και πνίγηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιορδανικής πολιτικής άμυνας Φαρίντ Σάρεχ.

«Ο άνδρας πνίγηκε αφού πήδηξε από το φλεγόμενο πλοίο, η σορός του ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία», πρόσθεσε ο Σάρεχ.

«Μετά τον έλεγχο ταυτότητας που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκε ότι ο άνδρας είναι ένας Ιορδανός, όλοι οι αιγύπτιοι επιβάτες καταμετρήθηκαν», επεσήμανε λίγο αργότερα.

«Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν», υπογράμμισε ο Σάρεχ, διευκρινίζοντας ότι 14 επιβάτες που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα ή είχαν ελαφρά τραύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά ξέσπασε στο οχηματαγωγό, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ της Άκαμπα στην Ιορδανία και του αιγυπτιακού λιμανιού Νουέιμπα, όταν αυτό βρισκόταν 15 μίλια μακριά από το ιορδανικό λιμάνι.

Σωστικά συνεργεία με σκάφη έσπευσαν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Ιορδανίας.