Συγκρότηση Κυβέρνησης Εκτάκτου Ανάγκης με Εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και να πάμε ομαλά σε Εκλογές, υποστήριξε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από το βήμα της Βουλής και σε δηλώσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως νέος πολιτικός και γνωρίζοντας καλά το φιλότιμο και τη φιλοπατρία των Ελλήνων πολιτών που ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, ζητώ και ζητούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα από τον κ. Σαμαρά να συναινέσει σε μια Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας και της νεότερης γενιάς».

Επιπλέον, σημείωσε ότι: «Βρισκόμαστε ελάχιστες ώρες πριν από το τέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου. Πιστεύω και θα παλέψουμε να μην συμβεί ότι δεν είμαστε λίγες ώρες πριν από την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Μαζί με την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου απομακρύνεται και πρόταση για δημοψήφισμα.

Είναι όμως ευθύνη όλων μας να στηρίξουμε μια Κυβέρνηση Εκτάκτου Ανάγκης με εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό που ως πρώτο μέλημα θα έχει την εκταμίευση της 6ης δόσης και που θα καταφέρει να οδηγήσει ήρεμα τη χώρα στη διεξαγωγή Εθνικών Εκλογών. Όποια συζήτηση γίνεται για εθνικές εκλογές εντός είκοσι ημερών είναι μέγα λάθος. Διότι γνωρίζουμε ότι χωρίς την 6η δόση οδηγούμαστε ταχύτατα σε μια άτακτη χρεοκοπία, με άλλα όσα αυτή συνεπάγεται…»