Μία ομάδα Τούρκων χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον ιστότοπο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, τα γραφεία της οποίας στο Παρίσι καταστράφηκαν από εμπρηστική επίθεση χθες Τετάρτη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος nouvelobs.com.

Η ομάδα αυτή των χάκερς, με την ονομασία Ακιντζιλάρ (Akincilar), χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως "μία μάχη εναντίον μίας έκδοσης που βάλει εναντίον των πεποιθήσεών της και των ηθικών της αρχών".

Τα γραφεία της Charlie Hebdo, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, την ημέρα που εξέδωσε ένα ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη, ανακοίνωσαν πηγές της αστυνομίας, που έκαναν λόγο για επίθεση με βόμβα μολότοφ.

Η επίθεση, που σημειώθηκε στις 02:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) χθες έγινε την ημέρα που η εφημερίδα δημοσίευσε το ειδικό τεύχος της για να "εορτάσει" τη νίκη των ισλαμιστών στην Τυνησία, το οποίο ανέφερε ότι επιμελήθηκε "ο Μωάμεθ", δημοσιεύοντας μια καρικατούρα του με το κείμενο "100 χτυπήματα με μαστίγιο, αν δεν πεθάνετε από τα γέλια", και μετονομάζοντας προσωρινά την έκδοση σε Charia Hebdo, σε μια αναφορά στον ισλαμικό νόμο.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας δέχθηκε επίσης επίθεση "από το εξωτερικό", σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή Ερίκ Τορσό.

Η πρώτη σελίδα του ιστότοπου αντικαταστάθηκε από μία φωτογραφία του μεγάλου τζαμιού της Μέκκας και το μήνυμα, στα αγγλικά, "No god but Allah" ("δεν υπάρχει Θεός εκτός του Αλλάχ").

Σήμερα ο ιστότοπος της Charlie Hebdo δεν ήταν προσβάσιμος καθώς η εταιρεία που τον διαχειρίζεται, η Bluevision με έδρα το Βέλγιο, τον έθεσε εκτός λειτουργίας αφού "δέχθηκε απειλές", όπως δήλωσε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη του ιστότοπου Βαλερί Μαντό.

Η Μαντό επισήμανε επίσης ότι η σελίδα στο Facebook της εφημερίδας δεν θα δέχεται εξωτερικά σχόλια, καθώς έχει ήδη γεμίσει από χιλιάδες μηνύματα, συχνά ακραία, στα γαλλικά και τα αραβικά, από μουσουλμάνους που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.