Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με την οποία του ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό τότε η μόνη λύση που απομένει είναι οι εκλογές», λέει ο κ.Καρατζαφέρης.

«Είναι κατάδηλο ότι το συμφέρον της χώρας και του λαού είναι η τίμια σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων για να βγει ο τόπος από τα τραγικά του αδιέξοδα. Είναι πασιφανές επίσης ότι το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών είναι η εκλογίκευση, η σύνεση, η εποικοδομητική συνεργασία των πολιτικών ηγεσιών, χωρίς ιδιοτελείς ή ύστερες σκέψεις» αναφέρει ο κ.Καρατζαφέρης στην επιστολή του προς τον κ.Παπούλια.

Και προσθέτει:

«Εάν τούτο δεν είναι κατορθωτό, τότε ασφαλώς μια και μόνη λύση απομένει, οι εκλογές, τις οποίες ως έσχατη λύση πρέπει να επιδιώξετε με την ισχύ του κύρους σας. Δεν μπορεί η υπόσταση ενός λαού και η προοπτική ενός έθνους να κινούνται μεταξύ του κακού (εκλογές) και του χειρότερου (δημοψήφισμα). Αυτή η τραγωδία πρέπει να πάρει τέλος και σε αυτό το τέλος πρέπει να βοηθήσετε αποφασιστικά ως εγγυητής της πορείας του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει επίσης ότι το εξαγγελθέν προ ημερών δημοψήφισμα «να είστε βέβαιος κ.Πρόεδρε ότι θα μεταφραστεί ως πρωτοφανής εκβιασμός του λαού, η ουσία του ως τυχοδιωκτισμός και το αποτέλεσμά του ως καταστροφή», ενώ επισημαίνει (απευθυνόμενος στον κ.Παπούλια) ότι «πρέπει να εμποδιστεί η παρανοϊκή πορεία που χαράχτηκε τα τελευταία χρόνια».