Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για μεταβατική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι μάσκες έπεσαν πλήρως» και προσθέτει ότι «αυτό που έλεγε το ΚΚΕ ότι η ΝΔ είναι δήθεν αντιπολίτευση στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ επιβεβαιώθηκε περίτρανα».

Ακόμη το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι όσα έλεγε η ΝΔ για αντίθεση σε συγκυβέρνηση και στη σύμβαση αποδείχθηκαν υποκρισία.

«Ο στόχος της ΝΔ είναι ίδιος με της κυβέρνησης, ίδιος με της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του νέου οδοστρωτήρα που θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ.Σαμαράς αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι «θέλει να αποτελέσει τον συνεγγυητή της μνημονιακής πολιτικής» και προσθέτει ότι η \”αντιμνημονιακή\” ρητορεία της ΝΔ αντικαταστάθηκε από την άκριτη αποδοχή μίας άγνωστης, κατά τα άλλα, δανειακής σύμβασης, ενώ μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, έπληττε ευθέως την εθνική κυριαρχία της χώρας.

«Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από την παρούσα Βουλή θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη από το λαό και ενάντια στα συμφέροντά του. Μόνη λύση η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook