Στις συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις Κάννες για την κρίση στο ευρώ θα πάρει μέρος και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στις συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί, τους πρωθυπουργούς Ιταλίας και Ισπανίας Μπερλουσκόνι και Θαπατέρο, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, και αξιωματούχους της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -οι οποίοι ήδη πραγματοποίησαν συνομιλίες νωρίς σήμερα, πριν από την έναρξη της διήμερης συνόδου της G20.

Φτάνοντας στη συνάντηση της G20, ο Ομπάμα υπογράμμισε πως η ΕΕ πρέπει να αποσαφηνίσει περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας της πρόσφατης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

«Το πιο σημαντικό σημείο των εργασιών μας στις επόμενες δύο ημέρες» στη συνάντηση της G20, ανέφερε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, «είναι η επίλυση της οικονομικής κρίσης εδώ στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε ξεχωριστά ο σύμβουλος του Ομπάμα Μάικλ Φρόμαν, η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών για την Ελλάδα «υπογραμμίζει την ανάγκη για γρήγορες κινήσεις με στόχο την πλήρη εφαρμογή» της συμφωνίας.

Σε αυτό, σημείωση, περιλαμβάνεται «ένα τείχος προστασίας επαρκούς αντοχής και αποτελεσματικότητας για να εξασφαλιστεί πως η κρίση δεν θα επεκταθεί από μία χώρα σε μία άλλη».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook