Δυο βουλευτές αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα να εγκαταλείψουν το κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πρόκειται για τους Αλέσιο Μποντσιάνι και Ίντα Ντ\’ Ιπόλιτο Βιτάλε, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κεντρώου χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc.

Στο μεταξύ, ένας άλλος βουλευτής της συμπολίτευσης, ο Πίπο Τζάνι, έκανε γνωστό ότι «αν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές και αναδιατυπώσεις δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη».

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνεται μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής με την οποία –από τις σελίδες της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα– έξι κεντροδεξιοί βουλευτές ζήτησαν σήμερα από τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό την σύσταση νέας κυβέρνησης η οποία θα μπορέσει να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχει υποδείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπερλουσκόνι επιμένει ότι πρόκειται να καταφέρει να «περάσει» το σύνολο των μεταρρυθμίσεων από την βουλή και την γερουσία χάρη στην ψήφο εμπιστοσύνης με την οποία τις συνέδεσε. Ο γραμματέας του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε, αναφερόμενος σε αυτό, ότι «η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί ότι διαθέτει την αναγκαία κοινοβουλευτική υποστήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της μέχρι το 2013. Διαφορετικά η μόνη εναλλακτική είναι οι εκλογές».

Όλο και περισσότεροι παρατηρητές, διερωτώνται, αν τελικά, ο Μπερλουσκόνι θα καταφέρει να εξασφαλίσει, στην βουλή, την αναγκαία πλειοψηφία 316 ψήφων για την έγκριση του πακέτου περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων. Στους σκεπτικιστές συγκαταλέγεται ο πρόεδρος της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι (επικεφαλής και του κόμματος Μέλλον και Ελευθερία) που δηλώνει ότι «η κυβέρνηση έχει εμφανώς εξασθενίσει. Δεν νομίζω ότι μπορεί πλέον να τραβήξει μπροστά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook