Η ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών και προς τις κατοικίες αποτελεί τον επόμενο στόχο του προγράμματος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ψηφιακή σύγκλιση. Παράλληλα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν πως η επέκταση των δικτύων οπτικών ινών και των παροχών ADSL θα οδηγήσει και σε μείωση των τιμών σύνδεσης στο internet όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρωί στον συνεδριακό χώρο της συνεταιριστικής τράπεζας Χανίων, το υπουργείο πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης και κατάρτισης των εν δυνάμει δικαιούχων συμμετοχής στις δράσεις του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται πως στον δήμο Χανίων έχει ήδη αναπτυχθεί ένα βασικό δίκτυο οπτικών ινών και όπως είπε ο ειδικός σύμβουλος της Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού κ.Αντώνης Οικονόμου «σκοπός μας είναι αυτή η υποδομή που έχει αναπτυχθεί να αποτελέσει την αφετηρία του μεγάλου έργου Fiber to the Home , δηλαδή οπτική ίνα στο σπίτι»

Όπως διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου αυτό σημαίνει στην πράξη ότι «αν αυτή την στιγμή έχουμε πρόσβαση από 8 – 24 Mbps και όχι σε όλα τα σπίτια, σκοπός είναι να ξεπεράσουμε τα 100 και να φτάσουμε και στα σπίτια που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πρόσβαση».

Όπως επισημαίνει ο κ.Οικονόμου η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την Ευρωπαϊκή πρωτιά στο πιο ακριβό internet αλλά «με τις παρεμβάσεις που γίνονται , με την έναρξη του Fiber to the Home , με την κάλυψη με ADSL των αγροτικών περιοχών και με την αύξηση της παροχής περιμένουμε ότι αυτά θα οδηγήσουν και στην μείωση των τιμών».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την Ψηφιακή σύγκλιση που ξεκίνησε το 2007 με το 3ο ΚΠΣ ανέρχεται στα 1,5 δια ευρώ, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να πάρει παράταση και μέσω του ΕΣΠΑ μέχρι το 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook