Ο Λόρδος Foster έβγαλε στο φως της δημοσιότητας πλάνα για την δημιουργία ενός αεροδρομίου που θα επεκτείνεται μέχρι και τον ποταμό Τάμεση.

Σύμφωνα με τα πλάνα θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο και θα δέχεται 150 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, τον διπλάσιο αριθμό επιβατών που δέχεται το αεροδρόμιο Heathrow.

Θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα δημιουργηθεί νέος σιδηροδρομικός σταθμός κάτω από το αεροδρόμιο κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση του.

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/56412000/jpg/_56412586_estuary_airport_section_creditfoster+partners.jpgΘα έχει 200.000 αφίξεις και απογειώσεις τη μέρα. Ο Foster ο οποίος σχεδίασε το αεροδρόμιο, δημιουργός και του σταδίου Wembley, δήλωσε πως σκέφτηκε την περιοχή αυτή γιατί θα περιορίσει τον θόρυβο που προκαλούν τα αεροπλάνα στις κατοικημένες περιοχές.

Πιστεύει επίσης πως αν η κυβέρνηση δεχτεί το σχέδιο του θα είναι πολλοί οι επιχορηγήσεις. Ήδη έχει την στήριξη του δημάρχου της πόλης Boris Johnson.


This is a Foster and Partners artist impression of the Thames Hub, a four-runway Thames Estuary airport capable of handling 150 million passengers a year that was outlined by architect Lord Foster. The airport would be on the Isle of Grain in Kent and would have high-speed rail connections to London, the Midlands and northern England as well as continental Europe.