Άνοιξε και πάλι ένα μεγαλύτερα λιμάνια των ΗΠΑ, το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, το οποίο είχε κλείσει από το βράδυ της Τετάρτη ως το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) από την πορεία διαδηλωτών του κινήματος «Occupy Wall Street».

«Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι επιστρέφουν στην εργασία τους και η δραστηριότητα στο λιμάνι έχει επαναληφθεί εν μέρει», διευκρινίζουν οι λιμενικές Αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Αργά την Τετάρτη, οι Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι το λιμάνι έκλεισε έπειτα από πορεία διαδηλωτών κατά της Γουόλ Στριτ και ότι οι δραστηριότητες θα επαναλαμβάνονταν όταν θα υπήρχαν εγγυήσεις για την ασφάλεια του λιμανιού.

Ομάδες διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στο κέντρο της πόλης, κατέλαβαν ένα άδειο κτίριο και έβαλαν φωτιά σε οδόφραγμα κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον τους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε εικόνες που έδειχναν διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο να πετούν πέτρες κατά των δυνάμεων της τάξης μέσα σε σύννεφα που είχαν σχηματιστεί από τα δακρυγόνα και τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων.

Τουλάχιστον 80 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, οι Αρχές αναφέρουν ότι πέντε άτομα τραυματίστηκαν.

Κατά τις ταραχές την προηγούμενη εβδομάδα, τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής από αυτούς που είχαν εγκατασταθεί εδώ και 15 ημέρες σε σκηνές στο κέντρο της πόλης, και την αστυνομία του Όκλαντ, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους διαλύσει και να διαλύσει και τον καταυλισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook