Με ψήφους 153 υπερ και 145 κατά ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Απο την αποψινή ψηφοφορία στην Βουλή απουσίασαν οι Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου.

Υπερ ψήφισε και η πρόσφατα διαγραφείσα Λούκα Κατσέλη, η οποία αμέσως μετά, επανήλθε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ !!!!
Εξηγώντας είπε ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, δηλαδή ότι θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα διασφαλίσει την 6η δόση και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και θα πάει σε εκλογές μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, δηλαδή το Φεβρουάριο, όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ομιλία Παπανδρέου

Την πρόθεσή του να μεταβεί, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το Σάββατο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του να ξεκινήσει επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι συζητήσεις θα αφορούν όλα: στόχους, χρονοδιαγράμματα και πρόσωπα «ακόμα και τον επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης», όπως πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας για την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί το Σάββατο και να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να ξεκινήσει συζητήσεις για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Δηλώσεις Σαμαρά

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές».. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απάντησε, με δηλώσεις του εκτός Βουλής, στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook