Εάν η Ελλάδα δεν αποδεχτεί το σχέδιο που αποφασίστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 27 Οκτωβρίου θα αποκλειστεί από την ευρωζώνη αλλά και την Ε.Ε., προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί, σημειώνοντας μάλιστα πως η Ευρώπη έχει προετοιμαστεί για το σενάριο αυτό.

«Το να μη γίνει αποδεκτό το σχέδιο, σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Το να μην αποδεχτούν οι Έλληνες το σχέδιο σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη», τόνισε ο Λεονετί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, προσθέτοντας πως δεν εύχεται κάτι τέτοιο.

Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ δεν θα αποσταθεροποιήσει την ευρωζώνη, «γιατί σήμερα όχι μόνο έχουμε πει στους Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα το κάνουν, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πάρει \”αντιπυρικά μέτρα\” », όπως είπε.

«Αυτό που φοβόμαστε αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη είναι το φαινόμενο της μετάδοσης. Έχουμε πάρει \”αντιπυρικά μέτρα\”, υπογράμμισε αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

«Αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρώπη, κάτι που ευχόμαστε να μην κάνει, το ευρώ και η Ευρώπη θα έμεναν σταθερά», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, όπως σώθηκε η Ιρλανδία, γιατί έχει την ίδια πειθαρχία και την ίδια βοήθεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook