50 μεγαλοφειλέτες της Εφορίας στο Ρέθυμνο, χρωστούν γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία των οικονομικών Υπηρεσιών

Για χρέη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 και για δύο χρόνια ισχύει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η προθεσμία εφάπαξ καταβολής ή αίτησης για 2 έως 45 δόσεις αναλόγως του ποσού έληξε στις 29 Οκτωβρίου του 2010, όμως οι οφειλέτες μπορούν και τώρα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους καταβάλλοντας αναδρομικά τις προηγούμενες δόσεις. Εάν μάλιστα η καταβολή είναι εφάπαξ απαλλάσσονται 100% από προσαυξήσεις και έως 50% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Οι οφειλέτες στο Ρέθυμνο είναι αρκετοί λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όπως τονίζει ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου Χαρίλαος Κλαψινός, ενώ είναι ενδεικτικό ότι πιο συνεπείς είναι οι μικρο-οφειλέτες που διαθέτουν χαμηλό εισόδημα έναντι των μεγαλο-οφειλετών.

Παράλληλα 500 πολίτες που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου έχουν καταθέσει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας λόγω αδυναμίας καταβολής τελών κυκλοφορίας, οι οποίοι μπορούν να τα επανακτήσουν μόλις καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Σε ό, τι αφορά την περαίωση τα εισπρακτικά δεδομένα είναι θετικά για τους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η προσέλευση για τους ημιυπαίθριους είναι υποτονική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook