Το Πρόγραμμα ¨Βοήθεια Στο Σπίτι¨, είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο τη παροχή συστηματικής και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας σε άτομα ηλικιωμένα κυρίως μοναχικά, με ασθενές οικογενειακό περιβάλλον και για άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο Δήμος Ηρακλείου χρόνια τώρα παρέχει στους Δημότες που χρήζουν αυτής της μορφής της κοινωνικής προστασίας, μέσα από 12 προγράμματα ¨Βοήθεια στο σπίτι¨ και ¨Γραφείων Κοινωνικής Μέριμνας¨.

Στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κατά καιρούς τα κοινωνικά προγράμματα ο Δήμος ήταν ισχυρός υποστηρικτής των δομών αυτών και των εργαζομένων σ’ αυτές.

Μέσα στο 2011 μια χρονιά δύσκολη γενικά για τη βιωσιμότητα των Κοινωνικών Προγραμμάτων, αλλά και λόγω των συγχωνεύσεων του Καλλικράτη, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (φορέας υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων), ήταν η πρώτη Πανελλαδικά στην απορρόφηση των πιστώσεων από το Περιφερειακό Ταμείο Κρήτης, ώστε να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων για το Α΄ εξάμηνο του 2011.

Η σύμβαση υπογράφηκε μόλις ενημερώθηκε η Κοινωφελής Ηρακλείου από τη Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Η σύμβαση είναι ύψους 380.000 € και αφορά 50 εργαζόμενους και 190 εξυπηρετούμενους - επιδοτούμενους στη πραγματικότητα όμως, ο Δήμος εξυπηρετεί 1000 δημότες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί και να κατοχυρωθεί θεσμικά η λειτουργία των Προγραμμάτων αυτών στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων με τρόπο που να διασφαλίζεται η προσφορά των υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και η εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων.