Αφαιρέθηκε από την ατζέντα του προσεχούς Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης που θα συγκληθεί τη Δευτέρα 7 Νοέμβριου στις Βρυξέλλες το θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα, λόγω των πολιτικών διεργασιών στη χώρα.

Όπως μετέδωσε σήμερα Παρασκευή ο ανταποκριτής του MEGA, Μανώλης Σπινθουράκης από τις Βρυξέλλες, η απόφαση για εκταμίευση της έκτης δόσης της συμμετοχής της Ευρωζώνης στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας ύψους 5,8 δισ. ευρώ δεν θα ληφθεί στο προσεχές Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας , όπως προέβλεπε η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Αυτό διότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η αβεβαιότητα γύρω από την τήρηση των όσων έχει συμφωνήσει η χώρα μας με τους εταίρους της δεν επιτρέπουν ακόμη την λήψη της σχετικής απόφασης. Ένας ακόμη παράγοντας είναι το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει καταστήσει σαφές το τι θα πράξει το Εκτελεστικό του Συμβούλιο αναφορικά με την εκταμίευση των 2,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στη συμμετοχής του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης.

Η απόφαση της εξαίρεσης του ελληνικού θέματος από την ατζέντα του Eurogroup συμπίπτει με σημερινό της δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη ενισχύουν τις ενέργειες αντιστάθμισης κινδύνου για την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook