Επίσκεψη τριών ημερών πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Αθήνα μια ομάδα 35 δημοσιογράφων από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 07 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2011.

Τη συγκεκριμένη επίσκεψη οργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και είναι αντίστοιχη αυτής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από ομάδα 30 έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων.

Η ομάδα των δημοσιογράφων θα αποτελείται από 35 άτομα (10 από την Αυστρία, 10 από τη Φινλανδία, 10 από την Ολλανδία, 3 από τη Σλοβακία και 2 από το Λουξεμβούργο), τα οποία θα συνοδεύονται από τους επικεφαλής ή/και από τους εκπροσώπους Τύπου των Αντιπροσωπειών της Ε.Ε. στις αντίστοιχες χώρες.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας κοινής γνώμης και, συνεπώς, η νέα αυτή επίσκεψη 35 έγκριτων ξένων δημοσιογράφων αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ενημέρωσής τους με τον πιο σφαιρικό τρόπο.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με μέλη του πολιτικού κόσμου, αλλά και με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων, οικονομικών φορέων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, ώστε να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη άποψη για την πολιτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί την περίοδο αυτή στη χώρα. Παράλληλα, θα συναντηθούν και με συναδέλφους τους, εκπροσώπους του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. και θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα σημαντικά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook