Στο Ηράκλειο βρίσκονται από την Πέμπτη αρκετοί από τους προπονητές των Ακαδημιών της Λίβερπουλ για να διδάξουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του «Αθλόπολις» τα μυστικά της μπάλας.

Το 1ο soccer school της Λίβερπουλ στο Ηράκλειο ξεκίνησε την Πέμπτη 3/11 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5/11. Μέσα σε αυτό το τριήμερο θα γίνουν προπονήσεις σε όλες τις ηλικίες των αθλητών, βασισμένες πάντα στο πρόγραμμα της Λίβερπουλ. Παράλληλα θα γίνουν σεμινάρια επιμόρφωσης στους προπονητές του Αθλόπολις, αλλά και ενημέρωσης προς τους γονείς των αθλητών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Παρασκευή το πρωί σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου στην οποία έδωσαν το παρόν ο Τζον Κόνορς, μέλος του προπονητικού επιτελείου της Λίβερπουλ, ο Χάρης Σταθακόπουλος, προπονητής της “Agenda Sports Action” που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Αγγλικό σύλλογο, ο τεχνικός διευθυντής του «Αθλόπολις» Γιώργος Γιαμαλάκης και ο ιδιοκτήτης του «Αθλόπολις» Σταύρος Σκούφος.

Παίρνοντας τον λόγο πρώτος ο Γιώργος Γιαμαλάκης καλοσωρίζοντας τους ανθρώπους της Λίβερπουλ τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους εμάς στο Αθλόπολις να φιλοξενούμε το 1ο soccer school της Λίβερπουλ στο Ηράκλειο. Στο σχολείο αυτό θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές που έχουμε, σε ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο στην πόλη μας και όλοι μας είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τη φιλοσοφία του μεγάλου αυτού συλλόγου στο ευαίσθητο τομέα των Ακαδημιών».

Ακολούθως ο Τζον Κόνορς αναλύοντας την φιλοσοφία που έχει η Λίβερπουλ για τις μικρές ηλικίες, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε: «Όλοι όσοι δουλεύουμε στη Λίβερπουλ είμαστε υπερήφανοι για αυτό που κάνουμε για τα μικρά παιδιά. Χαίρομαι που θα γίνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο αυτό το σχολείο ποδοσφαίρου, στο οποίο θα δείξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε στη Λίβερπουλ. Μέσα από τη δουλειά αυτοί έχουν βγει μεγάλοι παίκτες όπως ο Φάουλερ, Γκάραχερ, ο Τζέραρντ, ο Φλάναγκαν, ο Μάρτινς και πολλοί άλλοι που δουλεύουν τώρα με τον Νταγκλίς.
Υπάρχουν τρεις κανόνες στον τρόπο της δουλειάς μας. Ο πρώτος είναι ότι όλοι οι προπονητές με τους οποίους συνεργαζόμαστε ακολουθούν τον ίδιο τρόπο και το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουμε, στο οποίο μετέχουν όλοι οι παίκτες. Ο δεύτερος είναι οι μικροί αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτό που διδάσκονται και ο τρίτος είναι να συνδυαστούν οι δύο προηγούμενοι, ώστε τα παιδιά να χαίρονται το ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι μπορούν να διακριθούν και να καταφέρουν να ακολουθήσουν την πορεία που θέλουν στο ποδόσφαιρο».


Από την πλευρά του ο Χάρης Σταθακόπουλος, ανέφερε: «Πέραν των όσων ανέλυσε ο κ. Κόνορς, στόχος όλων μας στην Ελλάδα που εκπροσωπούμε τις Ακαδημίες της Λίβερπουλ, μέσα σε αυτές και το Αθλόπολις, είναι πέραν της εκμάθησης του ποδοσφαίρου, να διδάξουμε ήθος στα παιδιά, να βλέπουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο σαν ψυχαγωγία και διασκέδαση και μέσα από τη διαδικασία αυτή να αναδειχθούν ταλέντα. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα σεμινάρια αυτά πέραν των αθλητών απευθύνονται και στους προπονητές, αλλά και τους γονείς των αθλητών».
Ο κ. Σκούφος στάθηκε στην πορεία όλα αυτά τα χρόνια του Αθλόπολις και τη συνεργασία του με τη Λίβερπουλ, υπογραμμίζοντας: «Είναι τιμή και χαρά για όλους μας να φιλοξενούμε τους ανθρώπους ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας το 2005 και έχουμε φτάσει τώρα να έχουμε πάνω από 270 παιδιά στα οποία προσπαθούμε να παρέχουμε ότι καλύτερο για την εκμάθηση του ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινήσαμε και τη συνεργασία με τη Λίβερπουλ, από τους προπονητές της οποίας έχουμε να μάθουμε πολλά όλοι μας και κυρίως τα παιδιά που έχουμε κοντά μας».