Ο Μάριο Χίμπλινγκερ έβγαλε την είδηση μιλώντας στην ιστοσελίδα της Wind, καθώς ο κεντρικός αμυντικός του Εργοτέλη ερωτηθείς για τις προθέσεις τους μετά το τέλος του συμβολαίου του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι, είπε ξεκάθαρα πως θέλει να παραμείνει στους κιτρινόμαυρους καθώς είναι απόλυτα ευχαριστημένος στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του. 
Ο 33χρονος Αυστριακός αναφέρθηκε και στον αυριανό κρίσιμο αγώνα με την Καβάλα, ενώ σχολίασε και τη συνολική φετινή παρουσία του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χίμπλινγκερ στην ιστοσελίδα της wind:
Μάριο, στον 5ο χρόνο της παρουσίας σου στην Ελλάδα, ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, ποια πράγματα είναι πλέον αυτά που σου προκαλούν μεγαλύτερη εντύπωση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου; 
«Όλα είναι όμορφα εδώ και τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου τα απολαμβάνουμε. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα να ζεις. Με ποιότητα και καλούς ανθρώπους. Νιώθω πολύ καλά στην Κρήτη και την έχω αγαπήσει. Παίζει βέβαια σημαντικό ρόλο και το περιβάλλον στην ομάδα μου καθώς απολαμβάνω την κάθε στιγμή μέσα και έξω από το γήπεδο. Ζούμε βέβαια αυτή την εποχή και την οικονομική κρίση η οποία έχει επηρεάσει όλους τους Έλληνες, αλλά αυτό δεν το βιώνουν μόνο εδώ. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης νομίζω πως υπάρχουν παρόμοιες δυσκολίες.
Νιώθω τη ζεστασιά του κόσμου σε κάθε μου στιγμή. Στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις αφού όλοι στην ομάδα είναι κοντά μας. Βέβαια τώρα είναι αλήθεια πως ζούμε μια ιδιαίτερη στιγμή αφού ο Εργοτέλης προσπαθεί να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Τα πάντα θα εξαρτηθούν με το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής όπου αντιμετωπίζουμε την Καβάλα. Πήγαμε καλά τις τελευταίες αγωνιστικές και πλέον σκεφτόμαστε το πόσο κοντά είναι το επόμενο βήμα μας. Αρκεί ασφαλώς να συνεχίσουμε τις επιτυχημένες εμφανίσεις».
Μπορεί να ονειρεύεται ο Εργοτέλης ακόμα τη συμμετοχή στα play-offs του πρωταθλήματος; Είναι πλέον σε θέση να κάνει τέτοια όνειρα η ομάδα σου; 
«Σας είπα… Όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνει η ομάδα στο επόμενο ματς. Έτσι τα κοιτάμε τα παιχνίδια εδώ και λίγες αγωνιστικές. Είναι καλό να ονειρεύεσαι. Να κοιτάζουμε ψηλά και να ονειρευόμαστε, κάτι που δεν είναι εύκολο ως σκέψη αλλά στην πράξη μπορεί να γίνει. Δεν μένουμε όμως μόνον στα όνειρα. Το θέμα είναι πλέον το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ δύσκολη και δυνατή ομάδα, την Καβάλα. 
Προετοιμαζόμαστε γι\’ αυτόν τον αγώνα στις προπονήσεις αλλά και στον ψυχολογικό τομέα για να μπορέσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας. Δεν είναι εύκολο όπως νομίζω δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι του πρωταθλήματος, ειδικά φέτος. Έχουμε την ικανότητα και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουμε το στόχο μας με όλες μας τις δυνάμεις. Εάν καταφέρουμε και κερδίσουμε θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα όνειρα για το άμεσο μέλλον. Το μυαλό μας, η σκέψη μας και η συγκέντρωσή μας είναι σ? αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε πως εάν δεν κερδίσουμε το ματς με την Καβάλα, δεν θα είναι εύκολο το πλασάρισμα σε πιο υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έχει γίνει και γίνεται ως τη μέρα το αγώνα ότι πρέπει από την πλευρά μας για να τα καταφέρουμε».
Το φετινό πρωτάθλημα είναι για εσένα μια διαδικασία με ιδιαιτερότητες και περισσότερο κίνητρο; 
«Φυσικά και είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα το φετινό. Νομίζω πως είναι το πιο ανταγωνιστικό όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα κι αυτό νομίζω πως αρέσει σε όλους. Σε εμάς που το ζούμε τόσο έντονα, αλλά και στους φιλάθλους καθώς ο κάθε αγώνας έχει τη δικιά του ξεχωριστή σημασία. Βλέπουμε πως οι περισσότερες ομάδες είναι τόσο κοντά η μία στην άλλη έχοντας κοινούς στόχους στη βαθμολογία. Είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτό που βιώνουμε μιας και με 2-3 νίκες μια ομάδα πάει στις θέσεις που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με άλλες τόσες ήττες μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες η προοπτική της παραμονής της στην κατηγορία. Μετράει πάνω απ\’ όλα το πόσο ξεκάθαρο στόχο έχει η κάθε μια ομάδα και προπάντων το πόσο πιστεύει στις δυνατότητές της. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία αφού αυτή πλέον επηρεάζεται από τα θετικά ή τα όποια αρνητικά αποτελέσματα.
 Γι\’ αυτό και στον Εργοτέλη προσπαθούμε να μείνουμε προσηλωμένοι στον αρχικό μας στόχο, την άνετη παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα εξετάζοντας παιχνίδι με παιχνίδι την όποια προοπτική για το καλύτερο ή το πολύ καλύτερο στον βαθμολογικό πίνακα. Να μην μας παρασύρει τίποτε, ότι κι αν είναι αυτό, από το όραμά μας. Με τις νίκες αλλάζουν τα πάντα κι εμείς χωρίς μεγάλα βήματα θέλουμε να τα βελτιώνουμε την κάθε αγωνιστική. Κίνητρο υπάρχει στον Εργοτέλη γιατί είναι ένας σύλλογος με εξαιρετική οργάνωση και καλό κλίμα. Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το παρών και το μέλλον της ομάδας».
Το είναι αυτό που θα ήθελες να βιώσεις στο προσεχές χρονικό διάστημα με δεδομένο πως το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει και το συμβόλαιό σου με τον Εργοτέλη; 
«Δεν θέλω να σκέφτομαι τώρα το τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω με τον πρόεδρο και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το δούμε. Θέλω να μείνω κι άλλο, αφού μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, αλλά στην παρούσα φάση σκέφτομαι μονάχα τους στόχους του Εργοτέλη που είναι σημαντικοί και σπουδαίοι για όλους στην ομάδα όπως και για τους φιλάθλους. Να κερδίσουμε το παιχνίδι τη Κυριακής για να μπορώ τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου να ονειρευόμαστε μια υψηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Το που θα είναι αυτή, ας το δούμε εφόσον όμως κερδίζει η ομάδα και πετύχει το σκοπό της. Μας περιμένει μια δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα και πολλές προκλήσεις που καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε με την απαιτούμενη προετοιμασία. Μόνο σ\’ αυτό έχουμε στραμμένη την προσοχή μας. Εγώ και όλοι μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook