Εξαρθρώθηκε στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κύκλωμα που είχε συσταθεί με σκοπό να νομιμοποιεί και να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο αλλοδαπών, αλβανικής καταγωγής, προς και από την Ελλάδα αντίστοιχα.

Οι αλλοδαποί, πετύχαιναν ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό να παρατείνουν την διαμονή τους, χωρίς τυπικά να παραβιάζονται οι προθεσμίες των τριών μηνών ελεύθερης εισόδου και παραμονής που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Συνελήφθη ένας ομογενής, ηλικίας 37 ετών, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Συνοριακού Σταθμού της Θεσπρωτίας, καθώς και κατά τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας.

Οι πέντε κατηγορούνται κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα – «ξέπλυμα χρήματος».

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, συνελήφθη, στην Ηγουμενίτσα, ο 37χρονος ομογενής ο οποίος κατείχε ένα γνήσιο διαβατήριο άλλου προσώπου, επίσης υπηκόου Αλβανίας, με σκοπό την επίθεση σε αυτό σφραγίδων εισόδου και εξόδου στη χώρα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook