Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές όταν έχει παρέλθει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, το Φεβρουάριο, μετά την εκταμίευση και της επόμενης δόσης, πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι η δανειακή σύμβαση αποτελεί «το αποκορύφωμα των προσπαθειών του Γ.Παπανδρέου, του οικονομικού επιτελείου και μιας συλλογικής προσπάθειας της κυβέρνησης και αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού και [...] της σθεναρής πολιτικής υποστήριξης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δίνουν τη μάχη με πόνο ψυχής δύο χρόνια τώρα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι «οι βασικοί υπεύθυνοι της χρεοκοπημένης πορείας της χώρας, σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές και εγγυητές της νέας ελπίδας και μάλιστα ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού που φέρνει ενώπιον της Βουλής μια ζωογόνο συμφωνία για τη χώρα, μια συμφωνία αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών προς την Ελλάδα».

«Ο Πρωθυπουργός έχει την εντολή του λαού, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλειοψηφία και είμαι βέβαιος πως θα επιβεβαιωθεί με την ψήφο των βουλευτών. Αν όμως τα πράγματα, στο πλαίσιο των κανόνων της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας οδηγήσουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας, θεωρώ πως είναι αδιανόητο για τη Βουλή να συζητά για κυβερνήσεις τεχνοκρατών και εξωθεσμικών παραγόντων» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας πως δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση χωρίς μεγάλη συμμετοχή των κομμάτων που εμπιστεύτηκε ο λαός.

Ο κ. Παπουτσής, κατήγγειλε παράλληλα «το πλέγμα των ετερόκλητων επιδιώξεων που καταλήγουν στην διαρκή αμφισβήτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, με τον πιο άδικο τρόπο. Και πάλι από το παρασκήνιο προσπαθούν κάποιοι να ακυρώσουν την προσπάθεια για ισονομία και κοινωνικό έλεγχο - και η αντίδραση γίνεται πιο λυσσώδης, όσο δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Επειδή δεν χαριστήκαμε και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, ο πόλεμος, η σκληρότατη σύγκρουση εντείνεται διαρκώς».

«Εκλογές λοιπόν. Κανείς δεν δικαιούται να σταματήσει τη χώρα από την σωτηρία - αλλά και ο πολίτης πρέπει να διαφεντεύει την τύχη του. Και επειδή πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι, θα προτείνω ευθύς αμέσως μετά την εκταμίευση της 6ης και 7ης δόσης τον Φεβρουάριο, να προσφύγουμε και να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό, όταν θα έχει σταθεροποιηθεί η σωτηρία της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής.

in.gr