Πριν την αναχώρησή του από τις Κάννες, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους» της, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να στείλουμε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα», ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι «ζωντανό και καλό» και ότι είναι «δεσμευμένοι στο ευρώ», «παραμένοντας προσηλωμένοι» για την επίλυση αυτής της κρίσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη «νευρικότητα» που προκάλεσε η ενέργεια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα κατά τις τελευταίες δυο μέρες, ενώ γενικότερα τόνισε ότι είναι βασικό να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με την Ελλάδα.

«Μετά από δύο ημέρες συνομιλιών, μπορώ να πω ότι μαζευτήκαμε εδώ και σημειώσαμε σημαντική πρόοδο για να θέσουμε τις οικονομίες μας σε πιο γερές βάσεις», διαβεβαίωσε για τα συμπεράσματα της Συνόδου των ηγετών της Ομάδας των 20.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One το οποίο απογειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο της Νίκαιας-Κυανής ακτής και αναμένεται στην Ουάσιγκτον το βράδυ, ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

zougla.gr