Στο ισραηλινό λιμάνι Ashdod οδηγήθηκαν το καναδικό σκάφος “Tahrir” και το ιρλανδικό “Saoirse” που μετείχαν στην νέα επιχείρηση για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας με το όνομα «Freedom Waves”, η οποία διοργανώθηκε μυστικά μετά την τελευταία επιχείρηση του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ.

Καπετάνιοι και στα δύο σκάφη που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τη Γάζα από λιμάνι νότια της Τουρκίας την Τετάρτη είναι κρητικοί. Πρόκειται για τον Γιώργο Κλώντζα (καπετάνιος στο “Tahrir” και των πρώτων αποστολών στην Γάζα το 2008 ) και τον Ζαχαρία Στυλιανάκη (καπετάνιος στο “Saoirse” καθώς και του ελληνικού εμπορικού ελληνόκτητου πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» που μετείχε στο Στόλο της Ελευθερίας το Μάη του 2010, μια πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονική επίθεση ισραηλινών κομμάντο).

Το μεσημέρι της Παρασκευής ισραηλινά πολεμικά πλοία κατέλαβαν σε διεθνή ύδατα τα δύο μικρά επιβατηγά σκάφη και συνέλαβαν τους 27 συνολικά ακτιβιστές από 9 χώρες και τους δύο κρήτες καπετάνιους.

Όπως μετέδωσαν οι ίδιες οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής στο επίσημο twitter τους, ο αρχηγός του Ισραηλινού επιτελείου διέταξε την καταληψη των σκαφών του Freedomwaves και ρυμούλκησαν τα σκάφη στο ισραηλινό λιμάνι Ashdod.
Δήλωσαν μάλιστα ότι “το φορτίο μπορεί να ξεφορτωθεί στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ και να μεταφερθεί στη Γάζα από τα περάσματα.”

Δήλωση Κριτσωτάκη

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, με δηλώσεις του την Τετάρτη, πριν την επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων, στηρίξε την επιχείρηση «Freedom Waves”

 “Είμαστε σίγουροι ότι εκφράζουν τον ελληνικό λαό. Ευχόμαστε καλό ταξίδι και επιτυχία στην αποστολή «Κύματα Ελευθερίας».

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, δεμένη ουσιαστικά στο άρμα του Ισραήλ, αλλά πρέπει να δείξει ενδιαφέρον τουλάχιστον για την ασφάλεια όλων όσι επιβαίνουν στα δύο πλοία και των δύο Ελλήνων καπετάνιων.”, αναφέρει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook