Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό «αναχαίτισε» τα δύο σκάφη με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας στα οποία επέβαιναν ακτιβιστές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Το ιρλανδικό Saoirse και το καναδικό Tahrir οδηγήθηκαν προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντότ και τα μέλη των πληρωμάτων τους θα απελαθούν.

«Τα στελέχη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού επιχείρησαν όπως ήταν σχεδιασμένο και έλαβαν κάθε απαραίτητο μέτρο προφύλαξης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ακτιβιστών που επέβαιναν στα σκάφη, καθώς και τη δική τους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μία στρατιωτική πηγή επεσήμανε ότι από την επιχείρηση δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το ιρλανδικό πλοίο Saoirse («ελευθερία» στα κελτικά) και το καναδικό Tahrir («ελευθερία» στα αραβικά) απέπλευσαν από την Τουρκία με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Το ισραηλινό Ναυτικό επικοινώνησε με τα δύο πλοία σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Γάζας, στις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Αρχικά οι ακτιβιστές αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το πολεμικό ναυτικό.

Συνολικά 27 άνθρωποι βρίσκονται στα δύο πλοία, μεταξύ αυτών ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος και δημοσιογράφοι, τα οποία μεταφέρουν φάρμακα αξίας 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με την οργάνωση Freedom Waves to Gaza (Κύματα ελευθερίας προς τη Γάζα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook