«Ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε ενώ μετείχε σε επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ», εξήγησε ο την Πέμπτη ο αμερικανικός στρατός χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Είναι ο πρώτος στρατιώτης των δυνάμεων των ΗΠΑ που σκοτώνεται στο Ιράκ μετά την επιβεβαίωση στις 21 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα έως τα τέλη της χρονιάς, ύστερα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαγδάτης σε σχέση με τη διατήρηση μιας αποστολής για την εκπαίδευση δυνάμεων του ιρακινού στρατού και της αστυνομίας.

Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης που είχε σκοτωθεί στο Ιράκ ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου στη βόρεια πετρελαϊκή πόλη του Κιρκούκ.

Ο νέος αυτός θάνατος αυξάνει σε 4.483 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της αμερικανικής εισβολής το 2003, η οποία και επέσπευσε την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org.

Η μεγάλη πλειοψηφία των σχεδόν 34.000 αμερικανών στρατιωτών που παραμένουν στο Ιράκ θα έχει αποχωρήσει από τη χώρα έως τα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε ο υποδιοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ στρατηγός Τόμας Σπόερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook