Να «σπάσει» την αρνητική εικόνα που έχουν σχηματίσει τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για τη χώρα μας επιχειρούν τώρα οι Βρυξέλλες. Η Κομισιόν οργανώνει ταξίδια-αστραπή ξένων δημοσιογράφων στην Αθήνα, για να μπορέσουν να σχηματίσουν δική τους άποψη και να τη μεταφέρουν στα ΜΜΕ και στην κοινή γνώμη των χωρών τους, στις οποίες εργάζονται.

Την ερχόμενη Δευτέρα καταφτάνουν στην Ελλάδα 35 έγκριτοι ξένοι δημοσιογράφοι, φιλοξενούμενοι της ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τον πιο σφαιρικό τρόπο, για καταστάσεις και ζητήματα τα οποία πληροφορούνται κυρίως μέσω των διεθνών πρακτορείων.

Η ομάδα των δημοσιογράφων θα αποτελείται, όπως δημοσιεύει το protothema.gr,  από 35 άτομα (10 από την Αυστρία, 10 από την Φινλανδία, 10 από την Ολλανδία, 3 από την Σλοβακία και 2 από το Λουξεμβούργο), τα οποία θα συνοδεύονται από τους Επικεφαλής και από τους Εκπροσώπους Τύπου των Αντιπροσωπειών της ΕΕ, από τις χώρες τους.

Η επίσκεψη στην Αθήνα θα διαρκέσει από 7 ως 9 Νοεμβρίου 2011και είναι η δεύτερη που οργανώνει η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, καθώς πραγματοποιήθηκε ήδη και μία τον περασμένο Σεπτέμβριο από ομάδα 30 έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων, η οποία απέσπασε και ιδιαίτερα θετικά σχόλια τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους Έλληνες συνομιλητές τους, συμβάλλοντας στην ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης.

Οι δημοσιογράφοι που μετέχουν στην επίσκεψη θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, αλλά και των κοινωνικών εταίρων, των οικονομικών φορέων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης στη χώρα μας. Παράλληλα, θα συναντηθούν και με συναδέλφους τους, εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ και θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η πολιτική και οικονομική κρίση, το Μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση.