Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο με στόχο να εξασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του «PSI Plus», του «κουρέματος» δηλαδή των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, θα προβλέπει πως, εφόσον εξασφαλιστεί η συμμετοχή του 75% των ομολογιούχων στη διαδικασία του «κουρέματος», τότε αυτόματα θα πρέπει να πάρει μέρος στη διαδικασία και το υπόλοιπο 25% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων.

Οι συζητήσεις για το «PSI Plus» έχουν ήδη ξεκινήσει με εγχώριους αλλά και διεθνείς τραπεζικούς ομίλους και στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να «κουρευτούν» κατά 50% όλα τα ομόλογα που λήγουν έως το 2035, αξίας 206 δισ. ευρώ, ώστε να προκύψει απομείωση του δημοσίου χρέους κατά 103 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά για κάθε ενδεχόμενο κυβέρνηση και τρόικα έχουν επεξεργαστεί την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα λειτουργήσει στην περίπτωση κατά την οποία το «PSI Plus» δεν προχωρήσει στο 100%.