Τρείς περιπτώσεις ζωοκλοπών οι οποίες έγιναν μέσα στο ίδιο 24ωρο σε διαφορετικές περιοχές του Ν.Ηρακλείου καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως οι ζωοκλοπές αποτελούν μια πραγματική «μάστιγα» και πως οι ζωοκλέφτες δρουν – λίγο πολύ – ανεξέλεγκτα παρά τις όποιες προσπάθειες της αποδυναμωμένης από προσωπικό αστυνομίας στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα :

Το απόγευμα της Πέμπτης 3/11 στην τοποθεσία «Αλώνι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Πατσίδερου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την περίφραξη αφύλακτου βοσκότοπου ιδιοκτησίας 40χρονου, έκλεψαν εβδομήντα τρία (73) πρόβατα και οκτώ (8) αρνιά, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Ευτυχώς ο κτηνοτρόφος αντιλήφθηκε έγκαιρα την κλοπή και κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας του στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, για την ζωοκλοπή σε βάρος του, Αστυνομικοί του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν τα αφαιρεθέντα πρόβατα αφήνοντας τα ελεύθερα σε κοντινή περιοχή και να τραπούν σε φυγή.

Χθες το πρωί , τα αφαιρεθέντα πρόβατα & αρνιά, ανευρέθηκαν στην περιοχή «Χάλαβρα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τουρλωτής Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Επίσης το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόλενας του Δήμου Γόρτυνας, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από υπόστεγο ιδιοκτησίας 30χρονου, δώδεκα (12) πρόβατα , συνολικής αξίας 1.800 ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.

Το ίδιο βράδυ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 61χρονου, τριάντα (30) αιγοπρόβατα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Στο μεταξύ χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ρουσοχώρια του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, συνελήφθησαν δυο Ηρακλειώτες ηλικίας 29 και 66 ετών, για παράβαση του Νόμου περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 66χρονου, του οποίου οδηγός ήταν ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εκατό τριάντα (130) αιγοπρόβατα, ιδιοκτησίας του 66χρονου, για τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένος με την άδεια μεταφοράς αιγοπροβάτων και δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση ενωτίων.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook