«Στην κυβέρνηση προσπαθούν με υπεκφυγές να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον», δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και συνέχισε εκφράζοντας την οργή του για τη στάση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων, ειδικά των δύο μεγάλων, εν μέσω κρίσης.

«Μέχρι στιγμής, είναι όχι απλώς κατώτερες των ευθυνών τους αλλά ευθέως εναντίον της χώρας είναι οι συμπεριφορές των πολιτικών ηγεσιών. Τα τερτίπια τους δημιουργούν αισθήματα αηδίας στον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, είναι αλλού» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαι.

«Η Ελλάδα ζει το δράμα της απομακρύνεται η προοπτική παραμονής στη ΕΕ κυριαρχεί πάλι το πολιτικό συμφέρον, κανείς δεν βάζει πάνω από αυτά την Ελλάδα. Η κρίση θα μεγαλώνει• έχουμε ηγεσίες που μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να γαντζωθούν στην εξουσία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, οι ηγεσίες των κομμάτων «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ελλάδα. Αυτή η συμπεριφορά των ηγετών με θλίβει αυτό, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Η αίσθηση μου είναι ότι με όλη αυτή τη διαδικασία των εκβιασμών στις ΚΟ από τους αρχηγούς δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά για την παραμονή τους στην εξουσία».

«Η Ευρώπη αλλάζει 100% τη στάση της απέναντι σε μας, ενώ έκαναν τα πάντα για να μας σώσουν, ξόδεψαν εκατοντάδες εκατ. Ευρώ, καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες ηγεσίες δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή συμφωνία, καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετάνε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, και ότι υπάρχει ανευθυνότητα» εξήγησε.