Αγαπητή αναγνώστρια,

αν και η σοκολάτα ανήκει στα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη, δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που να συνδέουν την κατανάλωση της με την εμφάνιση ακμής.

Παρ’ όλα αυτά καλό θα είναι η κατανάλωση της σοκολάτας να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα από όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής και να προτιμούν τη μαύρη σοκολάτα για να επωφεληθούν από την δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών που προσφέρει.

Επιπλέον, φροντίστε να καταναλώνετε ικανοποιητικές ποσότητες νερού, ποικιλία φρούτων και λαχανικών και να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης αλλά και λίπους στο σύνολο της διατροφής σας.

Με εκτίμηση,

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα