Παράδειγμα ήθους και εντιμότητας έδωσε ένας ανήλικος μαθητής στην Λάρισα, που βρήκε μέσα στο λεωφορείο ένα γεμάτο πορτοφόλι, αλλά δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να το κρατήσει! Έδειξε, έτσι, ότι ακόμη και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η ανθρωπιά και η ακεραιότητα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το παιδί, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πήγαινε από την Καρίτσα στο Λύκειο Πυργετού με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, όταν στο διπλανό κάθισμα βρήκε ξεχασμένο ένα πορτοφόλι που περιείχε 165 ευρώ. Χωρίς να μπει στον πειρασμό να το κρατήσει, το παρέδωσε στον διευθυντή του σχολείου του. Όταν εκείνος τον ρώτησε γιατί δεν το κράτησε, το τίμιο παιδί απάντησε ότι θα το παρέδιδε ακόμη και αν το χρηματικό ποσό ήταν μεγαλύτερο!

Ο λυκειάρχης διαπίστωσε ότι μέσα στο πορτοφόλι υπήρχε η ταυτότητα μιας φοιτήτριας της Νοσηλευτικής από τα Τρίκαλα που σπουδάζει στο ΤΕΙ Λάρισας και, σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ, κατάφεραν να την εντοπίσουν και να της το παραδώσουν ακέραιο. Ο μαθητής θα τιμηθεί για την ευγενή πράξη του από το σχολείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook