Την πολιτική της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο περιέγραψε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας και ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. «Αν δεν συμφωνήσει ο Σαμαράς, δεν υπάρχει λόγος να φύγει ο Παπανδρέου», υποστήριξε και αναρωτήθηκε «γιατί να φύγει; Μετά ότι και αν γίνει είναι θέμα ΠΑΣΟΚ και όχι Σαμαρά».

Ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας αναφέρθηκε στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, οι οποίες θα εξαντλούν κάθε προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα με την Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ανεύρεση λύσης μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας επελέγη προκειμένου να αποφευχθούν «φαινόμενα Ιουνίου». Συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι τον Ιούνιο η προσπάθεια τορπιλίστηκε εξ’ αιτίας των διαρροών που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Μέσα Ενημέρωσης, όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας μπορεί να θωρακίσει τις διαδικασίες, επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook