Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ηθικό πραξικόπημα». Προετοιμάζονται διαδηλώσεις υπέρ και κατά του «Καβαλιέρε».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Il Fatto o Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζει ότι «στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ηθικό πραξικόπημα».

«Ορισμένες φορές, φέρομαι και εγώ αμαρτωλά, αλλά η δικαιοσύνη που δρα ηθικολογικά εναντίον μου θέλει να ξεπεράσει κάθε όριο», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Κατά τον Ιταλό πρωθυπουργό, «ο τελικός κριτής μπορεί να είναι μόνον το κοινοβούλιο και ο λαός», ενώ σε ό,τι αφορά στους εισαγγελείς που ασχολούνται με το «Ρούμπι Γκέιτ» προσθέτει ότι «οι δικαστικοί επιλέγουν τον τρόπο και τη χρονική στιγμή για να μετατρέψουν έρευνες-φάρσα σε διεθνή σκάνδαλα, όπως συνέβαινε με την κατασκοπευτική παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής, στην άλλοτε Ανατολική Γερμανία».

Σχολιαστές τονίζουν ότι στη φάση αυτή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δείχνει να θέλει να βασισθεί για την επικοινωνιακή του στρατηγική στον δημοσιογράφο και στενό του φίλο Τζουλιάνο Φερράρα, πρώην μέλος της ιταλικής αριστεράς. Ο Φερράρα παρεμβαίνοντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno επανέλαβε ότι «υπάρχει ένα δικαστικό και μιντιακό κόμμα. Είναι σαφές ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα θέλει να ανατρέψει τις δημοκρατικές ισορροπίες της χώρας».

Την Κυριακή, χιλιάδες Ιταλίδες και ψηφοφόροι των κομμάτων της κεντροαριστεράς πρόκειται να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα, κατά του «σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα». Ο σύνδεσμος «Σκεπτόμενες Γυναίκες» (www.donnepensanti.net) σε έκκλησή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο εν όψει τις μεθαυριανής κινητοποίησης, τονίζει: «αναζητούμε έναν πρωθυπουργό έντιμο, αξιοπρεπή και που να ξέρει να σέβεται το Σύνταγμα. Με την απόλυτη έλλειψη του αισθήματος κρατικής ευθύνης που επέδειξε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook