Αντί να γυρίσει το κεφάλι του, γύρισε το χέρι και απένειμε στους επισήμους το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τη μούντζα τους 16χρονου Αχίλλειου Μιχαλέ, η οποία «κρεμάστηκε» αμέσως στα περίπτερα αποκαλύπτοντας την άγουρη πολιτική συνείδηση, αλλά και την ώριμη αλήθεια ενός παιδιού που, αντί να παίζει Play Station, ανεβοκατεβαίνει στις σκαλωσιές των οικοδομών.

Ο Αχίλλειος είναι το 12ο από τα 16 παιδιά του Γιώργου Μιχαλέ, συνταξιούχου του Δήμου Λαρισαίων.

Μαζί με τρία από τα αδέλφια του έχουν συνεργείο ελαιοχρωματισμών και δουλεύουν για να βοηθήσουν την πολυμελή οικογένεια. Γι’ αυτό και φοιτά σε Εσπερινό Λύκειο. Το όνειρό του είναι να αφήσει τους ελαιοχρωματισμούς και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους υπολογιστές.

Ο πατέρας του 16χρονου, μιλώντας στη Real News δηλώνει ότι δεν είναι περήφανος για την κίνηση του γιου του, αλλά τον δικαιολογεί λέγοντας πως ο μικρός είναι εξοργισμένος με όσα βλέπει να γίνονται. «Με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, μας έχει διαλύσει. Αυτά βλέπει το παιδί και σου λέει: ‘’τι μέλλον έχουμε;’’», εξηγεί ο πατέρας του.

Όπως αποκαλύπτει, βέβαια, η εφημερίδα, ο Αχίλλειος δεν ήταν ο μόνος που μούντζωσε πολιτικούς, αλλά ο μόνος που φωτογραφήθηκε «επί τω έργω».

Ο ίδιος πάντως, είναι απολύτως συνειδητοποιημένος σε σχέση με την πράξη του: η επίμαχη φωτογραφία βρίσκεται στο προφίλ του στο Facebook και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 4.000 likes! Μάλιστα, οι φίλοι του άνοιξαν ένα group αφιερωμένο στη χειρονομία του με τίτλο… «Ν΄αγιάσει το χέρι σου!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook