Πιο γρήγοροι κι από την… σκιά τους έχουν γίνει οι «κυνηγοί» χαλκού που λυμαίνονται τα αντλιοστάσια της Θεσσαλίας!

Πριν καλά- καλά αρχίσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια στη λίμνη της Κάρλας, πρόλαβαν να τα λεηλατήσουν προκαλώντας μεγάλες φθορές!

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στα αντλιοστάσια κάποια στιγμή από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν ήταν αφύλακτα.

Παραβίασαν τις πόρτες των οικίσκων, μπήκαν στο εσωτερικό και «ξήλωσαν» όλα τα χαλκοφόρα καλώδια προκαλώντας ζημιές στους ηλεκτρολογικούς πίνακες και τα βοηθητικά τους κυκλώματα, οι οποίες ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ!

Η διάρρηξη και η κλοπή υλικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, καταγγέλθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Βελεστίνου, που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

*** Στο έλεος «κυνηγών» μετάλλων βρίσκονται και τα υλικά του δήμου Μεσσήνης στην περιοχή του Πεταλιδίου! Τελευταίο κρούσμα ήταν η κλοπή ανταλλακτικών του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης από τις αποθήκες που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού, ενώ πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι «ξήλωσαν» το σύστημα πυρασφάλειας αλλά και το αντλητικό μηχάνημα από τον τοπικό σκουπιδότοπο! Η αξία των κλεμμένων υλικών φτάνει τα 5.000 ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι οι εισβολείς άρπαξαν μόνο τα… καινούργια ενώ αδιαφόρησαν για τα μεταχειρισμένα ή τον υπόλοιπο εξοπλισμό που υπήρχε στις αποθήκες!

*** Στην Ξάνθη, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 44 και 28 χρόνων, που έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ασφάλειας την στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν καλώδια από ρολόι της ΔΕΗ! Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένας κόφτης και ένα ζευγάρι γάντια και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook