Κοντά στη συμφωνία για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την καθοριστικής σημασίας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την σύντομη, μόλις 17\’, συνάντηση με τον κ. Παπούλια.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ελληνικού λαού. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω και ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας στο εσωτερικό» είπε ο κ. Σαμαράς κατά την υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον κ. Κάρολο Παπούλια.

«Πράγματι πρέπει να τελειώσει η αβεβαιότητα, πρέπει να δώσουμε όλοι μία λύση στο ερώτημα του ελληνικού λαού», απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα στις 4:00 μ.μ. θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook