Μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν αποκλείει πλέον και ο θεωρούμενος ως μετριοπαθής στις εκτιμήσεις του και ιδιαίτερα αλληλέγγυος προς την Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή, λαϊκή, εφημερίδα «Έστεραιχ», τονίζει πως η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι μία περίπτωση, αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τους όρους και δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Φάιμαν, εξάλλου, υποστηρίζει πως μία επιστροφή στο νέο-παλιό νόμισμα, όπως η δραχμή, σίγουρα δεν θα είναι για την Ελλάδα λιγότερο δύσκολη από την παραμονή της στην Ευρωζώνη και τονίζει πως η απόφαση, ωστόσο, για έξοδο από την Ευρωζώνη είναι θέμα της ίδιας της ενδιαφερόμενης χώρας.

Στη συνέντευξή του, ο καγκελάριος διευκρινίζει με κάθε σαφήνεια πως για να υπάρξουν περαιτέρω εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου θα πρέπει να εφαρμοστούν τα συνδεόμενα με αυτό, μέτρα, γεγονός που σημαίνει, όπως ο ίδιος συμπληρώνει, ότι πριν οι Έλληνες αποδείξουν πως εφαρμόζουν τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «δεν θα υπάρξουν περαιτέρω χρήματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook