Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εργαζομένους και στη διοίκηση γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ύστερα από τα απανωτά περιστατικά απολύσεων στις οποίες προέβη η επιχείρηση.

Την περασμένη εβδομάδα η απόλυση έξι εργαζόμενων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου που κάνει λόγο για παράνομη πρακτική.

Η Ένωση καταγγέλλει ότι η επιχείρηση, που προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να βρει τρόπο ικανοποίησης των απαιτήσεων των προμηθευτών της, προχωρά σε απολύσεις όχι υπό την πίεση της βιωσιμότητάς της αλλά υπό καθεστώς εκδικητικότητας απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Σε αυτό το κλίμα αποδίδεται η απόλυση δύο εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν άδεια άνευ αποδοχών.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ξεκαθαρίζει ότι η απόλυση εργαζομένων και συνδικαλιστών αποτελεί επίθεση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και θα απαντηθεί αναλόγως. Απαιτούν άμεση ανάκληση των απολύσεων, καμία επιβολή άδειας άνευ αποδοχών, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους όπου υπάρχουν οφειλές. Καλούν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα, να δώσουν δυναμικά τον αγώνα για ακύρωση των απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Υπό τον «έλεγχο» των προμηθευτών της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Όπως έχει γράψει στο παρελθόν η «Πατρίδα» η επιχείρηση έχει πλέον περιέλθει στον έλεγχο των προμηθευτών της. Έγινε κεφαλαιοποίηση μέρους των χρεών της εταιρείας προς τους προμηθευτές, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των οφειλών στους προμηθευτές ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ. Αυτό το διάστημα η επιχείρηση επιδιώκει τον τραπεζικό δανεισμό, πράγμα όμως εξαιρετικά δύσκολο υπό τις παρούσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν οι κεντρικές αποθήκες της εταιρείας δεν δουλεύουν καθώς δεν γίνονται προμήθειες. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη της εταιρείας, είναι απαραίτητη η περιστολή των δαπανών με άδειες άνευ αποδοχών των εργαζομένων αλλά και με απολύσεις όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί. Σήμερα στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας εργάζονται 70 άτομα και 100 στα ιδιόκτητα καταστήματα λιανικής πώλησης τα οποία διαθέτει.

Επιπλέον, διάφορα έξοδα όπως το τέλος ακινήτου (μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) ύψους 38.000 ευρώ μόνο για τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook