Ένα από τα μέλη της ομάδας των τούρκων χάκερς που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον ιστότοπο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι \”υπερασπιζόταν την πατρίδα του\”, ενώ απείλησε την γαλλική εφημερίδα Liberation.

Τα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό την Τετάρτη, ημέρα που εξέδωσε ένα ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη στο οποίο παρουσιαζόταν ως \”διευθυντής σύνταξης\” ο προφήτης Μωάμεθ, ενώ η εφημερίδα είχε μετονομαστεί προσωρινά σε Charia Hebdo.

\”Αν η Liberation (στα γραφεία της οποίας έχει μεταφρθεί προσωρινά η ομάδα της Charlie Hebdo) συνεχίσει να δημοσιεύει αυτά τα σκίτσα θα ασχοληθούμε και μαζί της\”, δήλωσε ο Εκμπέρ, ένας νεαρός άνδρας 20 ετών, τον οποίο η Journal du Dimanche συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη.

\”Θα υπερασπιστούμε τη χώρα και τους θεσμούς μας\”, πρόσθεσε ο Εκμπέρ.

Ο νεαρός που είναι μέλος των τούρκων χάκερς Ακιντζιλάρ (Akincilar) επεσήμανε: \”Δεν πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι κανό, δεν κλέψαμε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Είναι μία διαμαρτυρία κατά της προσβολής των αξιών και των πιστεύω μας\”.
Παρόλα αυτά ο Εκμπέρ κράτησε αποστάσεις από την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo. \”Δεν υποστηρίζουμε τη βία. Το ισλάμ είναι μία θρησκεία ειρήνης\”, είπε.

Ο Εκμπέρ, φοιτητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Ισίκ, δήλωσε ότι πριν την επίθεση δεν είχε ξανακούσει για την εφημερίδα Charlie Hebdo, όμως όταν διάβασε στο διαδίκτυο για την ειδική έκδοση, η ομάδα Ακιντζιλάρ αποφάσισε να δράσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook