Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Η σύσκεψη των τριών ανδρών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Παραπολιτικά της συνάντησης

Στη διάρκεια των περίπου 3\’ που ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ ανέμεναν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την έναρξη της συνάντησης, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν φάνηκε να συνομιλούν.

Επίσης, αφού οι τρεις άνδρες έλαβαν τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών δεν έγινε καμία δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, όπως συμβαίνει συνήθως.

Ο Γ.Παπανδρέου έφθασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Ν.Ζιώγα, ενώ ο Αντ.Σαμαράς από τους Γ.Μιχελάκη και Κ.Αρβανιτόπουλο.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, τελικά, κατά τη συνάντηση των τριών ανδρών θα κρατηθούν πρακτικά.


Το κλείσιμο του \”ραντεβού\”

Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι εφόσον ο κ. Σαμαράς κληθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας θα μεταβεί για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

\”Σήμερα παραδίδω την σκυτάλη\”

Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός -κατά τις πληροφορίες- επισήμανε ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μια άλλη ευρύτερης αποδοχής κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος -όπως είπε- δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής και πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να βρεθεί λύση απόψε.

\”Η κυβέρνηση παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επκεφαλής\”, φέρεται να δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.


Επικρατέστερος για την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται εν πτήσει προς την Αθήνα.

Το όνομα του κ. Παπαδήμου ακούγεται εντόνως ως μία ισχυρή πιθανότητα για την θέση του νέου πρωθυπουργού. Σε συνομιλητές του, ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην περίπτωση που το νέο σχήμα δεν θα έχει την στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα η Δημοκρατική Αριστερά

«Τη στάση μας για το νέο κυβερνητικό σχήμα, που δεν θα έχει τη δική μας συμμετοχή, θα προσδιορίσουμε με βάση το χρόνο της θητείας του και τις πολιτικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει», αναφέρει σε δήλωση του το κρίσιμο βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης.

«Είχαμε επισημάνει ότι οι εκλογές ήταν η μόνη έντιμη και καθαρή δημοκρατική λύση» αναφέρει ο κ. Κουβέλης και συνεχίζει: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αναζητούν τη \”μεταβατική\” λύση και το μεταβατικό πρωθυπουργό στο πλαίσιο των δικών τους παλινωδιών, της δικής τους πολιτικής διελκυστίνδας και των δικών τους πολιτικών επιλογών. Εξαντλούν την υπομονή της κοινωνίας».

«Η δική μας ευθύνη», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «έναντι της χώρας και της κοινωνίας, βρίσκεται στο περιεχομένο των θέσεων και προτάσεών μας για τη διέξοδο από την κρίση».

με πληροφορίες από protothema.gr, in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook