Το πρώτο ρεθυμνιώτικο ντέρμπι της χρονιάς στο Περιφερειακό πρωτάθλημα δεν ανέδειξε νικητή, αφού Ρεθυμνιακός και Ασή Γωνιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το «χορταστικό» 2-2 στη Σοχώρα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα στο 13’ με τον Αλεξάκη να «κρεμάει» από μακρινή απόσταση τον Δημητριάδη.

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 1-0, αλλά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι.

Αρχικά ισοφάρισαν στο 67’ όταν ο Δασκαλάκης γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Μακρυδάκη, και ο Μπαξεβάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ενώ πήραν προβάδισμα στο 75’ με τον Κεφάκη να σεντράρει και τον Χαρατσή με ασύλληπτη κεφαλιά να σκοράρει (1-2).

Στο 83’ όμως ο Ρεθυμνιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ιβάνοφ, μία απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Ασή Γωνιάς προς τον διαιτητή Ζαψαριουδάκη.

Ο Αλεξάκης στο 85’ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστοχώντας «έσωσε» τον βαθμό για την ομάδα του Μιχάλη Τριχάκη, που έχασε μοναδική ευκαιρία ακόμα και για τη νίκη με τον Καραστογιάννη στις καθυστερήσεις.

Ρεθυμνιακός (Μιχάλης Τριχάκης): Μακρυδάκης, Μπαρκάτσας, Ψωμάς, Δασκαλάκης, Σαριδάκης, Μουτζούρης, Μπάρκας (70’ Καραστογιάννης), Κολυβάκης (80’ Μπαλωμενάκης), Αλεξάκης, Α. Σπανουδάκης, Αντωνιάδης (57’ Ξενάκης).

Ασή Γωνιά (Γιάννης Κατσούλης): Δημητριάδης, Αντουράκης, Χ. Δελήμπασης (58’ Τσικαλάς), Κλαψινός, Δοντσίδης, Χαρατσής (81’ Ιβάνοφ), Μπερνιδάκης, Καραδάκης (58’ Μανωλακάκης), Κεφάκης, Μπαξεβάνης, Δημήτρης.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook